♦ Seriepremiär, IK Sturehov - Romfartuna GIF

Så var det äntligen dags för det vi alla längtat efter. Som kor på grönbete. Seriepremiär och 7-manna fotboll!
Är fortfarande i en liten chock från målet jag gjorde då jag fick till en rejäl träff med vänsterfoten på volley ena sekunden, och en millisekund senare låg bollen i mål. Med 3 minuter kvar av matchen och en ledning med 4-2 kändes allt frid och fröjd. Men med lite flyt från motståndarna fick vi endast åka hem med 1 poäng efter kvittering till 4-4. Nåväl, jag ska sluta tjata och lämnar över referatet till coach Daniel, för han kan han:

"En matador, en tjur och en häst!

Premiärmatchen 7-fotboll för damer hade många olika aktörer. Det som började halvbra, som sedermera blev bättre, slutade med en grov stöld under matchens sista sparkar. Mer om detta senare.

Efter trafikproblem kom spritreklamlaget Romfartuna från Västerås lite sent till kvällens match. Med sig hade de både en massör, fotograf, spelande gammelfarmor och en het tränare. Sturehov har också en het tränare men av helt andra anledningar (självironi är bra att ha)

Publiken bestod av skådespelaren Jan Fares och hans hund. Värjas sambo Andreas och deras spratteltjej Lova, Sandras pappa (vår mest trogna supporter) och halva Västerås. Som ett täcke fyllde de hela (nåja) långsidan med supportrar.

Förberedelse är A och O. Därför hade vi prickskyttetävling innan match där 10 poäng gavs om man prickade picknicksällskapet som strategiskt hade placerat sig bakom vårt mål. Extra poäng gavs om man lyckades träffa deras rödvinsglas. Av någon anledning började vi istället helt plötsligt träffa målet i stället. Men några välriktade sparkar medförde att sällskapet bakom målet inte fann någon annan väg än att helt sonika lyfta på stjärtarna och ta sig därifrån. Dock vet vi att esteter inte är Sveriges snabbaste folk att reagera.

Matchen då? Ja den spelades i parken. Nu var det inte så illa som det låter även om det vid ena hörnstolpen var mer likt en skidbacke än en gräsplan. Danmarks nationalarena heter också Parken. Det är kanske närmast ett landslag vi kommer.

0-1 underläge tidigt skulle kunna stjälpa vilket annat lag som helst. Men detta lag som är mentalt förberedda på det mesta lyckades att vända på steken och gå upp i en 3-1 ledning. I 3-1 målet skulle hästen presentera sig. Med en volley som blixtrade mer än papparazziblixtarna på en galapremiär smackade det till i målet. Anna drog till hårdare än vad en normal häst sparkar. Där var tävlingen för säsongens snyggaste mål redan avgjord i första matchen. Verkligen roligt. Nu har vi så mycket att se fram emot… eller inte.

Om sanningen ska fram så var vår match så underhållande att folk lämnade matchen på A-planen för att se vår fantastiska tillställning. Av någon anledning gick de lika fort som de kom. Men behöver man gå på toa så behöver man (någon annan anledning kan inte finnas…)

Efter att vildhunden från Norrland (Värja) satte 4-2 så kändes segern mer säker än ett Franz Jäger skåp. Men i de sista sparkarna i matchen skulle resultatet förändras. Bland annat efter att den gula matadoren (läs domaren) hade blåst till frispark efter ett massivt tryck från spritlagets tränare. På frisparken lyckades de gröna reducera.

När 30 sekunder återstod lyckades gammelfarmor och tjuren i Romfartuna kvittera. 
Punkt slut. Känns som en halv förlust. Men…

… vi är fortfarande obesegrade
… vi har seriens bästa målvakt
… Annika har fortfarande inte fått något inkast mot sig.
… Madde tror fortfarande att vi åker på 15 min till Lindesberg
… Evelina springer fortfarande på planen om ingen har lyft av henne
… Roos har aldrig nickat så mycket i en match
… Lowisa är iskall i frilägen
... Jenny är säkrare än Securitas på backen
… Linnea sprang sig varm i hela kroppen förutom händerna som var iskalla likt Frost. 
… Sofia och Birgitta blev förstenade när tränare Daniel skojar om inställd match."